2 Ekim 2016 Pazar

Paris Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan modeller

Dünyanın önde gelen şirketleri yeni modellerini ve gelecek
planlarını bu fuarda anlattı.



Murat Şahin, Paris Otomobil Fuarı izlenimlerini aktardı...

Mercedes-Benz bu yıl Paris Otomobil Fuarı’nda tamamen dijitale ve elektrikli sürüşe odaklanırken, yeni bir elektrikli otomobil markasını hayata geçirdi.

Elektrikli mobilite konusunu odak noktasına alan Mercedes-Benz, 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda, EQ ile yeni bir elektrikli otomobil markası hayata geçirdi. EQ bünyesinde; ürün, hizmet, teknoloji ve yenilikçi çözümleri barındırıyor.

Markanın ilk temsilcisi Generation EQ, SUV genlerini dinamik coupe karakteriyle harmanlıyor.

Gövdenin altında iki adet elektrik motoru yer alıyor. Motorlar en güçlü versiyonda toplam 300 kW (408 BG) güç ve 700 Nm tork üretirken sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi güvenli ve dinamik sürüş özelliklerini sağlıyor.

Generation EQ, söz konusu güç ve tork değerleriyle 0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyenin altında tamamlıyor. İki aksın arasında araç zemininde gizlenen 70 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryalar 500 km’ye varan bir menzil sunuyor.

Herhangi bir standart prizden de şarj edilebilen Generation EQ yüksek kapasiteli hızlı şarj noktalarında da şarj edilebiliyor. 100 km ‘Sıfır Emisyon’ menzili için sadece 5 dakikalık bir şarj süresi yeterli oluyor.

4.85 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1.37 metre yüksekliğindeki CXPERIENCE Concept, markanın “Citroën Advanced Comfort” programı kapsamında geliştirildi.

Markanın gelecekte üreteceği üst segment binek otomobille ilgili ön bilgileri alabilmek adına CXPERIENCE Concept büyük bir öneme sahip.

22 inçlik 5 kollu alaşım jantları ve geriye doğru açılan arka kapılarıyla birlikte aracın gövdesinde yer alan adaptif hava kanalları ile aerodinamik bir yapı sunuluyor.

CXPERIENCE Concept’in 90 dereceye yakın açılan kapılarından girildiğinde yolculara, limon sarısı rengiyle birlikte krom detaylar, koyu renkli deri zemin kaplaması, ceviz ağacından oyulan ahşap yüzeyler eşlik ediyor.

Citroën CXPERIENCE Concept, plug-in hibrid bir güç yapısına sahip. 150 ve 200 HP arasında güç üreten benzinli motor 80 kW’lik elektrikli bir motor ile destekleniyor.

Tamamen elektrikli olarak da ilerleyebilen araç bu sayede 60 kilometrelik menzili 0 emisyon ile aşabiliyor. Benzinli ve elektrik motorun beraber kullanımında toplam sistem gücü 300 HP’yi buluyor.

Standart bir şarj ünitesinde 4.5 saatte tamamen pilleri doldurulabilen CXPERIENCE Concept, 6.6 kW’lik şarj istasyonlarında 2.5 saatten az bir sürede tamamen şarj edilebiliyor. 8 kademeli otomatik şanzıman ise benzinli motor ile elektrikli motorun arasında yer alıyor.

Citroen, Paris Otomobil Fuarı'nda, yeni C3, yeni C4 Picasso, Cxperience Concept, yeni C3 WRC, C4 Cactus, Jumpy SpaceTourer, C4 Cactus Rip Curl ve E-Mehari modellerini sergiliyor.

DS Automobilies, Paris Otomobil Fuarı’nda, konsept aracı E-Tense, Formula-E’de yarışan DSV-02 ve DS Performance Serisi modellerini sergiliyor.

Infiniti, Paris Otomobil Fuarı’nda, yeni VC-Turbo motorunu ve QX Sport Inspiration konseptini tanıttı.

Lexus, Paris Otomobil Fuarı'nda tasarım ve performans özellikleriyle dikkati çeken LC 500’ü sergiledi.

Hyundai, İzmit’te ürettiği yeni i10, kompakt sınıf modeli yeni i30 ve performans konsept otomobili RN30 ile Paris Otomobil Fuarı’nda sahne aldı. Fuarda, 2017 Hyundai i20 WRC ile markanın teknoloji alanında adını duyurduğu ve geleceğin teknolojisi olarak öne çıkan elektrikli, hybrid ve plug-in hybrid IONIQ de sergilendi. Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Hyundai standında yeni i10 ve i30'un tanıtımını yaptı.

Paris Otomobil Fuarı'nda yeni Prius Plug-in Hybrid ve FCV Plus’ın Avrupa prömiyerini gerçekleştiren Toyota, Türkiye’de üretilecek olan C-HR’ın üretim versiyonunu da beğenilere sundu. Toyota ayrıca yenilenen spor coupe modeli GT86, hidrojen yakıt hücreli Mirai ve Toyota’nın Gazoo Racing Motor Sporları'nı sergiledi. Fuara Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ CEO'su Ali Haydar Bozkurt da katıldı.Kaynak: Anadolu Ajansı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate