18 Ekim 2016 Salı

Emlakçılara yeni kurallar geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, emlak komisyonculuğu ile ilgili yeni
bir düzenlemeye gidiyor.



Son yılllarda emlakçı sayısında adeta patlama oldu. Artık bakkallar bile emlakçılıa başladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ise; konut, arsa ve tarla satışlarında aracılık eden emlak komisyoncularına standart getiriliyor. Buna göre herkes taşınmaz ticareti yapamayacak.

Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre, emlak bürolarının sahip olması gereken niteliklerin yanı sıra komisyon oranı, sözleşmeler, sorumluluklar ve teminatlar da düzenlenecek.

KOMİSYONLARA DÜZENLEME
Bakanlık çalışma kapsamında, bu alandaki boşluğu doldurarak gayrimenkul almak isteyenlerin yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçmeyi hedefliyor. Özellikle vatandaşların şikayet ettiği komisyon oranlarına da çekidüzen getirilmiş olacak. Bakanlık taslak metninin önümüzdeki günlerde görüşe açılmasının planlandığına dikkat çekti.

YENİ TASLAĞIN KAPSAMI
Hazırlıkları devam eden yönetmelik çalışması ile taşınmazlara yönelik aracılık ve danışmanlık faaliyetlerine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenleniyor. Taslağın, emlak komisyoncularında aranacak şartlar, bunların çalışmaları, yürütecekleri faaliyetler, uymakla yükümlü bulundukları kurallar gibi hususları kapsaması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate