28 Eylül 2016 Çarşamba

Ev alacaklar için yeni dönem

Ev alacaklar için yeni dönem başladı. Konut kredilerinin oranı
satış bedelinin yüzde 80'ine çıkarıldı.



Bundan böyle konut edinmek amacıyla kullanılacak kredilerde konut değerinin yüzde 20'si peşin olarak verilebilecek, daha önce yüzde 25 olarak uygulanıyordu.

EV ALANLARIN ELİ RAHATLAYACAK
Bugünden itibaren 200 bin liralık bir ev için konut kredisi alanlar 40 bin liralık peşinat ödeyecek. Daha önce aynı kredi için peşinat tutarı 50 bin liraydı.

ZORUNLU OLACAK
Yönetmeliğe göre, teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesi, BDDK veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş değerleme şirketlerine yaptırılması ve sınırlamada bu değerlerin kullanılması zorunlu olacak.

TÜKETİCİ KREDİSİNDE 48 AYI AŞAMAYACAK
Aynı yönetmelik değişikliğinde, "gayrimenkul alımı amaçlı krediler ve eğitim ve öğrenim ücretinin finansmanı amacıyla kullandırılacak krediler ile bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler" dışındaki tüketici kredilerinin vadesi 48 ayı aşamayacak.

İHTİYAÇ KREDİSİNDE EN FAZLA 72 AY
Yönetmelik değişikliğine göre, daha önce kullandırılan ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla "yetmiş iki ay" ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilecek.KAYNAK:DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate