14 Haziran 2016 Salı

2016 konutta rekor yılı olacak

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Dr. Gökhan Taş, "2016 yılında
konut satışları geçen yılki satışları geçerek rekor kıracak” dedi.



Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, konut satış ve kira endekslerindeki yükselişin sektördeki büyümenin devam ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Taş, “2016 yılında konut satışları geçen yılki satışları geçerek rekor kıracak” dedi.

Coldwell Banker'in Türkiye Ülke Başkanı Dr. Gökhan Taş, Türkiye Konut Piyasası'na Genel Bakış Mayıs ayı verileri değerlendirmesinde gayrimenkulün bu dönemde de en karlı işlerden biri olmaya devam edeceğinin bir kez daha görüldüğünü kaydetti.

Taş, söz konusu rapora göre satış ve kiralamada yükseliş oranlarının birbirine yakın şekilde arttığını belirterek geriye dönük üç aylık dönemde artış oranlarının satış ve kiralamada yüzde 5; son bir yıllık döneme bakıldığında da satış fiyat endeksinde yüzde 26'lık kira fiyat endeksinde yüzde 25'lik artış olduğunu ifade etti.

“SATIŞTA ANTALYA, KİRADA İSTANBUL ÖNDE”
Konut sektöründe son dönemde özellikle satış alanında Antalya'da dikkat çekici bir artışın yaşandığının raporda da ortaya çıktığını söyleyen Taş, bu kentte son bir yılda fiyat endeksinin yüzde 29 oranında arttığını bildirdi. Taş, Antalya'yı sırasıyla Adana, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Ankara'nın takip ettiğini söyledi. Rapora göre kira satış değişimlerinde ilk sırada yüzde 27 ile İstanbul'un yer aldığını belirten Taş, bunda hem Türkiye'nin hem de bölgenin en büyük iş ve finans merkezi olmasının etkisine dikkat çekti. Taş, satış endeksinde ilk sıralarda yer alan Antalya ve Kocaeli'nin kiralama endeksindeki artış oranlarına bakıldığında geride kaldığının altını çizdi.
KAYNAK:İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate