8 Mayıs 2016 Pazar

Emlak Vergisi İçin Son Günü Kaçırmayın!

Emlak Vergisi İçin Son Günü Kaçırmayın! Emlak Vergisi İçin Son
Gün 31 Mayıs!



Belediyelere ödenmesi gereken Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2016 yılı birinci taksit ödemelerinin son günü 31 Mayıs.

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemesi gereken mükelleflerine, son ödeme gününün 31 Mayıs 2016 tarihi olduğunu bildirdi. Belediyelere ödenen emlak ve çevre temizlik vergilerinin 2016 yılı birinci taksitlerinin son ödeme gününün 31 Mayıs olduğu duyurusu yapan Belediyeler, vatandaşların faizle karşılaşmaması için vergilerini belirtilen tarihe kadar ödemeleri çağrısında bulundu.

HAFTA SONLARI TASİLAT İMKANI

31 Mayıs'a kadar tüm veznelerde ödemelerini yapabilecek olan mükellefler, hafta sonları semtlerdeki tahsilat şubelerinde, 21-22 ve 28-29 Mayıs tarihlerinde 09.00-15.00 saatleri arasında, merkezde ise 09.00-16.00 saatleri arasında ödemelerini yapabilecekler. Belediye binası Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerinde 23 Mayıs itibariyle hafta içi öğle arası da dahil akşam 18.00'e kadar hizmet verilecek. Semt tahsilat şubeleri de öğle arası açık olacak.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZSEM NE OLUR?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Emlak vergisi, her sene ödeniyor.

Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.

YÜZDE 100 ZAMLI

Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.

Emlak vergisi ödemesi senede iki eşit taksit halinde veriliyor. İlk taksitler; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksitler ise Kasım ayın içerisinde veriliyor. Ödemeler ilçe belediyelerine gidilerek ya da internet üzerinden yapılabiliyor.

GECİKME ZAMMI VAR

Peki, bir vergi mükellefi olarak borcunuzu ödemediğinizi ve "Emlak vergisini ödemezsem ne olur?" dediğinizi düşünelim. Bu durumda karşılaşacağınız vergi cezaları şu şekilde:

Emlak vergisi borcunun ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında "emlak vergisi gecikme zammı" alınıyor.

Örneğin emlak vergisi borcunuzun 150 TL olduğunu düşünelim gecikmenin yaşandığı her ay için 2,10 TL gecikme zammı uygulanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate