30 Nisan 2016 Cumartesi

SMS ile araç plaka sorgulama

SMS ile araç plaka sorgulama? SMS ile araç plaka sorgulama nasıl
yapılır?



İkinci el araç alacaksınız ama aracın geçmişini öğrenmek istiyorsunuz. Bu sizin en doğal hakkınız. Kazası var mı? Prim borcu var mı bilmek istiyorsunuz. Teknolojinin son hızla artmasından sonra artık bir çok şey daha kolay. Son dönemde 2. el araçların da bakımlı olması ve sıfır gibi işlem görmesi neticesinde 2. el araç alım satımında hızlı bir artış görüşüyor. Elbette 1. el araç satışları olsa da 2.el’in hızla artması beraberinde şu soruyu da getiriyor. Acaba aracın hasarı var mı ya da acaba aracın borcu var mı. İşte almayı düşündüğünüz araçla ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi artık daha kolay öğrenebiliyorsunuz. Teknolojinin getirdiği nimetlerden biri de bu. SMS ile araç sorgulama. Artık SMS ile araç plaka sorgulama yapabileceksiniz. Bunu Emniyetin konuyla ilgili sitesinden öğreneceğiniz gibi artık cep telefonundan SMS atarak da öğrenebilirsiniz. Peki araç sorgulama sms numarası kaç?

SMS İLE PLAKADAN ARAÇ SORGULAMA

SMS ile plakadan araç sorgulama yaparak bulunduğunuz yerden hiç uğraşmadan ya da hiçbir yere gitmek zorunda kalmadan araç ile ilgili bilgileri Cep Telefonunuza gelmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken 5664’e mesaj atmaktır.

Hatta sadece araç plaka sorgulama ile de kalmayıp SMS ile 5664’e atacağınız mesajlarla aracın hasarı var mı, değişen parçası var mı, kasko pokliçe durumları gibi tüm detayları cep telefonunuza istetebilirsiniz.

HASAR SORGULAMA

Örneğin hasar aracın hasar geçmişini sorgulamak için plakayı yazıp herhangi bir operatörden (Turkcell, Vodafone, Avea vs..) 5664’e SMS atın, herhangi birine gerek kalmadan ve özellikle aracın plakası değişmiş olsa bile, araçla ilgili tüm bilgiler hemen cep telefonunuza geliyor.

PEKİ SMS ATARAK CEPTEN NELERİ SORGULATABİLİRSİNİZ?

Exper raporu olan kazalarda dağişen parça varsa ve bunu öğrenmek istiyorsanız “PARÇA” yazdıktan sonra boşluk bırakın ve “HASAR TARİHİ” yazısını yazın ve 5664’e gönderin.

Araçla ilgiliğ kaskodan hasara, sahiplerine kadar detaylı bilgi istiyorsanız o zaman “DETAY” yazıp boşluk bırakın ve plakayı yazarak 5664’e gönderebilirsiniz. Bu şekilde gönderirseniz size hangi illerde tescil kaydının olduğunu bile verecektir.

Bilmeniz gereken şey ise bu hizmetin ücretli olduğudur. Bu hizmet tüm operatörler için 5 TL’dir. ​​​

ARAÇ POLİÇE SORGULAMA

Ayrıca bu şekilde poliçe bilgisi de sorgulayabilirsiniz. “TRAFİK” ya da “KASKO” yazın ve aracın plakasını yazın ve gönderin. Size tüm poliçe bilgileri, borcunun olup olmadığı gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate