28 Nisan 2016 Perşembe

Otomobile Alman desteği

Elektrikli ve hibrit otomobil almak isteyenlere Alman desteği
geliyor.



Dizel motorların emisyon skandalıyla uğrayan Almanya, elektrikli ve hibrit otomobillere büyük destek için çalışıyor. Almanya'daki sübvansiyon için ayrılan bütçenin 1.2 milyar euro olacağı belirtiliyor.

Mayıs ayında başlayacağı öğrenilen elektrikli ve hibrit otomobil alım teşviklerinin araç başına 4 bin euro yani 13 bin TL civarında olacağı, hibrit otomobillerde ise bu rakam 3 bin euroda tutulacak.

Destekten yararlanabilmek için satın alınan aracın fiyatının 60 bin Euroyu geçmemesi gerekiyor. Yani teşvik lüks elektrikli ve hibrit otomobilleri kapsama alanı dışında bıraktı.

Avrupa'nın en büyük otomotiv pazarı ve üreticisi olan Almanya'da 2020 yılına kadar 500 bin elektrikli veya hibrit araç satılacağı öngörülüyor.

Günümüz koşullarında sadece 50 bin adetlerde bulunan bu tür araçların satışının 500 bin adetlere yükselmesi için yeni teşviklerin etkili olacağı söylenebilir.

Tüketicilere 3 ve 4 bin euro olarak yansıyacak indirimin yarısını Alman hükümeti, yarısı da otomotiv üreticileri üstlenecek.

Almanya bir yandan da elektrikli ve hibrid otomobiller için altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla geçen yıl ülkede 300 milyon Euro’luk yatırım hayata geçirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate