28 Nisan 2016 Perşembe

İkinci el oto alırken dikkat!

İkinci el oto alırken dikkat! Sahibinden ikinci el araba alım
satımlarında son durum...



Türkiye'de sıfır otomobillerin yanı sıra sahibinden ikinci el otomobil piyasası oldukça büyümüş durumdadır. Yaz aylarınında yaklaşmasıyla bu piyasa daha da hareketlenmeye başlamıştır. Bu noktada en çok kullanılan site ise sahibinden. com olmaya devam ediyor. Bu pazarda insanlar araçlarını tüm özelliklerini belirterek alıcıya ulaştırmaya çalışıyor. Şehirlerde kurulan 2. el otomobil pazarlarının online versyonu olan bu sistemle beraber daha büyük kitlelere ulaşmak da mümkün oluyor.

Türkiye'de otomobil piyasası incelendiğinde 2016 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 2.75 azalma göstererek 168.486 satış gerçekleştiği görüldü. Bu rakam geçen yıl aynı dönemde 173.248'di. Buyıl en çok satılan araçlar şöyle oluştu; Peugeot 3159 Adet, Mercedes-Benz 3405 Adet, Toyota 3630 Adet, Dacia 3782 Adet, Opel 3936 Adet, Hyundai 4567 Adet, Fiat 8400 Adet, Ford 9758 Adet, Renault 11293 Adet, Volkswagen 11293 Adet

Sahibinden satılık araç alacakların birçok noktaya dikkat etmesi gerekmektedir. Özellikle kilometresi ile oynanmış ve düşürülmüş araçlarla karşılaşma riski bulunmaktadır. Ayrıca yetkililerin uyarılarına göre alacağınız araçlarda şunlara dikkat etmelisiniz. Aracın motorundan şanzımanına, döşemesine kadar dikkatle inceleyin. Satın alacağınız zaman bir tamirciyle gitmeye özen gösterin. Çalıntı riskine karşı motor ve şase numaralarını ruhsattakilerle karşılaştırın. Satın almadan önce mutlaka deneyin. Tamirciye götürerek kontrol ettirin. Kaza sonrası toplanmış olabilme riskini gözden kaçırmayın. Vergi numarası sayesinde ruhsatı üzerinize almama gibi bir durum artık yok. Bunu atlayanlar olabilmekte. Mutlaka ruhsat sahibi ile anlaşın..Anlaşma yaptığınız satıcı ile birlikte parasını ortaklaşa vererek bir otoparka teslim edin. Trafik Şube Müdürlüğü’nden otomobilin hilesiz olup olmadığını öğrendikten sonra, otomobilin sahibi ile birlikte otomobili çözün. Son dönemde en çok karşılaşılan durumlardan biri de araba kiralayarak satmaya çalışanlar. Aracın sicilini mutlaka araştırdıktan sonra kapora verin.

Otomobili almaya giderken şu püf noktaları da dikkatlice uygulayabilirsiniz;
-Otoya bakmaya gündüz gidin.
-Havanın yağmursuz olmasına dikkat edin.
-Oto hakkında herşeyi sorun.
-Aceleci olmayın.
-Deneme sürüşü sırasında bir duvarın yakınında 20-50 km hızla gidin ve duvardan yankılanan ses size olmaması gereken gürültüleri duyuracaktır.
-Genel olarak tek başınıza satın almaya gitmemeye çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate