4 Nisan 2016 Pazartesi

2. El Araç Kredisi Nasıl Alınır?

2. El Araç almak için bankadan kredi nasıl alınır, taşıt kredisi
alırken nelere dikkat etmelisiniz, hangi bankalar ikinci el araç alırken daha avantajlı işte 2. El Araç Kredisi Almak için Yapmanız Gerekenler;



1-Otomobile sahip olabilmek için kredi verecek bankayı seçin. Bir çok banka taşıt kredisini kolaylıkla vermektedir. Siz 2. El bir araba alırken bankaya kredi için başvurduğunuz da, bankanın size ödediği parayı kaç vadeyle geri alacağı ve işleteceği faiz oranları ile ilgilenmektir. Taşıt kredisi veren bankaları ve kampanyalarını oldukça iyi takip etmeli ve doğru bankaya karar vermelisiniz.

Akbank, Vakıfbank, ING Bank, Garanti, Yapı Kredi, İşbank ikinci el araç kredisi veren bankalar arasındadır.

2-Koşulları sağlayın. Birçok kredi ürününde olduğu gibi 2. el taşıt kredisi alacağınız zaman da belli başlı koşulları sağlamanız istenecektir. Bunların başında 18 yaşını doldurmuş olmak ve kötü bir sicile sahip olmamak gelir.

İkinci el araç kredisi alabilmek için belli bir geliriniz olmalı ve bu geliri bankaya ispatlayabilmelisiniz. Eğer herhangi bir iş yerinde sigortalı çalışansanız maaş bordrosu işinizi fazlasıyla görecektir. Ancak sigortalı çalışmıyorsanız bu durumda üzerinize olan herhangi bir gayrimenkulü ipotek ettirmeniz gerekebilir.
Almayı düşündüğünüz kredi tutarı baz alındığında ödeyeceğiniz taksit miktarı hane halkının gelirinin %50’sini geçmemelidir. Bu oran bazı bankalar için farklılık gösterebilir.
Genelde en fazla 8 yaşına kadar olan araçlar için kredi verilmektedir.

3-Taşıt kredisi verecek banka, 2. El arabayı sizin için satın alır ancak karşılığında da kefil ister. Sıfır kilometre araç alınırken bankalar taşıt kredisi karşılığında genellikle kefil istemezler. Banka, size vereceği kredi karşılığında otomobilin satıldığı acenta ile muhattap olduğundan sizin için kefile gerek yoktur. 2. El arabalar için taşır kredisi verirken bankalar yüzde 90 kefil isteyecektir. Bankadan kredinizi çekmeden evvel bu prosedüre uygun sizin borcunuzu ödeyeceğinize kefil olabilecek, gerektiğinde sizin borcunuzu kendi ödeyebilecek yakınlıkta birini krediyi alırken yanınızda götürün.

4-Taşıt kredisi hesaplama ve bankalar arasındaki faiz oranlarını karşılaştırmak hakkında: 2. El araç satın almak için krediye başvurduğunuzda, krediyi öderken neredeyse 60 aya kadar vade alarak 2 adet sıfır araç satın alabilecek ödemeler yapmamaya çalışın. Amacınızın nakit akışını sağlamak olduğunu ve 2. El araç satın alırken karlı bir durumdayken fazla vade ve yüksek faiz oranları ile kendinizi zor duruma sokmamaya gayret gösterin.

5-2. el taşıt kredisi için gerekli olan belgeleri hazırlayın.
Kimlik, ehliyet ya da pasaport
Adresi teyit etmek için üzerinize kayıtlı olan elektrik, su, doğalgaz faturası
Gelir durumunu gösteren belge: Maaşlı çalışan bir kişiyse maaş bordrosu, serbest meslek sahibiyse vergi levhası, firma ortağıysa kuruluş ilanı fotokopisi ya da vergi levhası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate