22 Mart 2016 Salı

Çanakkale Boğaz Köprüsü fiyatları artırdı

Çanakkale Boğaz Köprüsü bölgedeki konut ve arsaların daha
tamamlanmadan kıymetini artırmaya başladı.



Lapseki şehirçesi Şekerkaya mevkii ile Gelibolu şehirçesi Sütlüce mevkii arasında yapılacak köprü bitirdiğinda dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olacak. Habertürk’ün haberine göre; Çanakkale Köprüsü’nün yapılacağı boğazcaın genişliği 3 bin 600 metre, 800’er metre de kara tarafınca içeriye girilecek. 3 bin 23 metre asma bölümü olacak. Söz konusu köprünün uzunluğu 2 bin 23 metre olacak.

KÖPRÜ PROJESİYLE DEĞERLENECEK BÖLGELER
Çanakkale Boğazca Köprüsü özellikle Gelibolu ve Lapseki bölgesinde coşku yarattı. Yapılacak olan köprü ile Bozcaada’ya geliş süreleri de epeyce kısalmış olacak. 20 kavşak yahut istasyon olacak şekilde tasarlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Lapseki ve çevresindeki köylerde son dönemde yoğun bir hareketlilik var. Avrupa yakasındaki ayaklarının kurulacağı Gelibolu ise gayrimenkul yatırımcıları açısından adeta altın çağını yaşıyor. İlçenin Bolayır ve Sütlüce köyleri de markaj altına alınan bölgeler içinde. Şekerkaya mevkiine en yakın köylerden bir ötekisi de Gökköy. Çanakkale Boğazcaı’na hakim bir tepede yer edinen Gökköy, manzarasından dolayı özellikle arsa yatırımcıları tarafından yoğun talep görüyor.

FİYATLAR 5 KATINA ÇIKIYOR
Bölgede arsa-arazi fiyatlarındaki hareketliliğin yılsonuna kadar maksimum kıymeti bulması bekleniyor. Öyle ki, bazı köy bölgeler, köprüye yakınlığın pozitif yanlarını kullanarak önceki değerlerini 5 katına kadar çıkarabiliyor. Bu bölgelerin başlangıcında Lapseki Merkez ve Çardak Beldesi geliyor. çünkü köprünün en önemli fonksiyonu Çanakkale Merkez ile Lapseki arasını çok yakınlaştıracak olması. Lapseki Merkezde yaz başında metrekaresi 250 TL’den alıcı gören arsa-arazi fiyatları bu dönem 450 TL’ye kadar çıkıyor. Köprüye çok yakın olan Çardak’ta ise metrekaresi 8 TL olan fiyatlar bu dörutubet 19 TL’ye kadar çıktı. Gelibolu tarafında en çok pirim icra eden bölgeler Koruköy ve Burhanlı oldu. Burhanlı’da metrekare ücretı son 5 ayda iki katına çıktı ve 30 TL’ye Ulaştı. Koruköy’de ise 4.500 TL’ye Ulaşan metrekare fiyatları 60-65 TL aralığında alıcı buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate