26 Ocak 2016 Salı

MTV Ödeme nasıl, nereye yapılır?

Bu yılki verginin ilk taksitinin 1 Şubat günü mesai bitimine kadar
yatırılması gerekiyor.



Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 eşit taksitte ödeniyor. Bu yılkiverginin ilk taksitinin 1 Şubat günü mesai bitimine kadar yatırılması gerekiyor.

MTV tutarlarında, bu yıl, yeniden değerleme oranı olan yüzde 5.58 oranında artış oldu. Bankalar, araç sahiplerineMTV'de vade farksız 6 aya varan taksit imkanı sunuyor. Araç sahipleri için farklı avantajlar da bulunuyor.

Öyle ki; aracınMTV tutarı, kasko sigortası değerlerinin yüzde 5'ini aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara aitvergi tutarları, bir alt kademedeki taşıtlara isabet edenvergi tutarı olarak uygulanıyor. Genellikle motor hacmi yüksek fiyatı düşük olan araçlar düzenleme ile daha azvergi ödüyor.

PARANIZI GERİ İSTEYİN

Bu hesabı yapıp başvuru yapmanız gerekiyor. Aksi halde bu durum otomatik olarak dikkate alınmıyor. Ayrıca araç sahipleri, son 5 yıla aitMTV ödemelerini kontrol ederek, fazla paraların iadesini talep edebiliyor.

MTV MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ FİYATLARI BELLİ OLDU

Motorlu taşıtlarvergisi fiyatları belli oldu. 2016 yılında ödenecek olanMTV fiyatları belli oldu buna göre 2016 yılında ödenecek olanMTVvergi miktarı aşağıdaki tabloda yer almaktadır.MTV nasıl ödenir, nereden ödenir? Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla ya, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden yapabilir. İnternet Bankacılığı, Vergi Daireleri, Banka Şubeleri ve Gelirler İdaresi Başkanlığı Web Sitesi aracılığı ile yapabilmektedir. Motorlu taşıtlarvergisi hesaplama işlemine temel alınacak şeyler; otomobil ve motosikletlerde aracın yaşı ve silindir hacmine göre birvergi hesaplama yapılırken, otobüslerde aracın yaşı ve oturma kapasitesi, kamyonlarda da aracın yaşı ve azami toplam ağırlığı dikkate alınmaktadır. Motorlu taşıtarvergisi Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından farklı bir uygulama olmadığı sürece 1. taksit ödeme son günü 31 Ocak ve 2. taksit ödeme son günü olarakta 31 Temmuz olarak berlenmiştir.MTV borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

2016 MTV MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ FİYAT TABLOSU



MTV ÖDEMESİ HANGİ BANKALARA ÖDEME YAPILABİLİR

AKBANK T.A.Ş.

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

DENİZBANK A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş.

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş.

HSBC BANK A.Ş.

TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.

TÜRKİYE Garanti Bankası A.Ş.

YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.

MTV İSTEYEN KREDİ KARTI İLE ÖDEYEBİLİR

Ayrıca vatandaşlar Akbank, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, HSBC, Ziraat Bankası, TEB, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası ile Yapı ve Kredi Bankası'nın internet şubesi üzerinden deMTV ödemelerini kredi kartlarıyla gerçekleştirebilecek.

ARACINIZIN YAŞINI HESAPLAMANIN YOLU

Aracınızın yaşını ilgiliMTV ödemesinin ait olduğu yıldan, aracınızın modelini çıkartıp sonuca 1 ekleyerek bulabilirsiniz.

Örneğin; 2013 model bir aracınız varsa 2016 yılıMTV ödemesi için araç yaşını (2016-2013+1=4) olarak seçmelisiniz.

MOTORLU TAŞIT VERGİSİ E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL ÖDENİR?

E-devletin sunduğu hizmetlerden birisi de vergi ödeme sistemidir. Bu sayede MTV hesaplama, araç vergisi sorgulama gibi işlemler böyle gerçekleştirilebilecektir. Araç vergisi borcunuzu böylece sorgulayabilir ve ne kadar olduğunu görebilir, araç vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ayrıca araç tipini, aracın motor silindir hacmini ve aracın yaşı bilgilerini girerek araç sorgulama işlemini ve diğer işlemleri yapabilirsiniz.

2016 YILINDA TRAFİK CEZALARINDA ARTIŞ VAR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre bu yıl tüm vergilerin, ceza ve harçların% 5,58 oranında artırılması beklenmektedir. Yeniden değerleme oranlarına göre bu artışın yapılması tahmin ediliyor. Bu açıklamaya göre 1 ile 3 yaş grubundaki 1.300 cm3’e kadar olan arabaların Motorlu Taşıt Vergisi 624 liraya çıkacak. 1301 ile 1600 cm3 arasındaki otomobillerin 998 liraya, 4001 cm3’ün üstündeki arabaların ise 22.717 liraya çıkması beklenmektedir.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren hız sınırını% 30’a kadar aşan vatandaşlar 200 lira ödeyecek.% 30’un üstünde hız aşımı yapan sürücülere ise 413 lira ceza yazılacak. Kırmızı ışıkta geçen araçlar 200 lira ödeyecek. Emniyet kemeri takmayan sürücüler ve park yasağı kuralını çiğneyen sürücüler 90 lira ceza ödeyecek. Alkollü araç kullananların ilk cezası ise 845 lira olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate