30 Ocak 2016 Cumartesi

Eski model otomobili olanlar dikkat!

Eski model araç kullanan 30 yaşın altındaki sürücüler, 1200 liraya
kadar zorunlu trafik sigortası ödemek zorunda kalıyor.



Zorunlu trafik sigortası primi geçen yıllara göre bu yıl 3-4 kat daha zamlandı. Prim özellikle 30 yaşın altında olup, eski model araç kullananlar için cep yakıyor.

Konya Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Rafet Bircan, Sigorta firmalarının bu yıla kadar fiyat artışı yapmadığını vurgulayarak, "Maalesef art niyetli insanlardan dolayı da sigorta fiyatları arttı. Ödenmemesi gereken ve tutanak tutulmasına gerek olmayan kazalara bile tutanak tutarak, oluşan hasarları sigorta şirketlerine ödetmeye kalktıkları için kurunun yanında yaş da yanıyor. Öte yandan, değer kaybını artık sigorta şirketleri ödemeye başladı. Önceden değer kaybını vatandaş kendi cebinden ödüyordu" şeklinde konuştu.

Geçen yıl 150 liraya zorunlu trafik sigortası yapıldığını anımsatan Bircan, "En son indirimli basamaktaki araçlar için bu rakamlar ödeniyordu. Bu yıl 400 liraya çıktı. Vatandaş bu rakamları duyduğunda şok oluyor"dedi. Bircan, zorunlu trafik sigortasının eski model araçlara daha yüksek oranda çıktığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Aracın sahibi 30 yaşın altındaysa ve eski model araç kullanıyorsa 1000 ila 1200 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Gençlerin o araçları nasıl kullandıklarını biliyorsunuz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate