8 Ocak 2016 Cuma

Ehliyetler değişiyor!

Ehliyetler değişiyor! EGM yeni ehliyetler için online randevu sitesi
açtı.



Eski tip sürücü belgeleri, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmeye başlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) sürücü belgesi işlemlerini kolaylaştırmak için online randevu sisteminin hizmete başladığını duyurdu. Sistem surucurandevu.egm.gov.tr adresi üzerinden hizmet veriyor.

Eski tip sürücü belgeleri, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmeye başlandı. Sürücü belgeleri 5 yıl içerisinde değiştirilebilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü, sürücü belgesi sahiplerinin işlerini kolaylaştırmak amacıyla online randevu sisteminin hizmete başladığını duyurdu.

Vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait surucurandevu.egm.gov.tr internet adresinden online randevu aldıktan sonra il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.

2016' da ehliyet alma şartları değişti

Vatandaşlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait surucurandevu.egm.gov.tr internet adresinden online randevu aldıktan sonra il/ilçe trafik tescil birimlerinde yeni tip sürücü belgesi işlemlerini gerçekleştirebilecek.

ESKİ TİP EHLİYETLER DEĞİŞİRKEN HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

1) Eski sürücü belgesi

2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3) Sürücü sağlık raporu

4) 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz

5) 2 adet fotoğraf (5x6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)

6) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

YENİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİ 84 ÜLKEDE KULLANILABİLECEK

Yeni sürücü belgeleri için vatandaşlardan, tek hekimden alınan "sürücü olur" raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren "ödendi" belgesi istenecek. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek.

Yeni tip sürücü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak.

Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek. Yeni tip sürücü belgesini alan sürücüler trafik konvansiyonuna üye 84 ülkede araç kullanabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate