26 Ocak 2016 Salı

2015’te hangi otomobiller toplatıldı?

Hatalı otomobiller konusunda tüm zamanların rekoru
kırıldı.



2015 otomotiv dünyası için tüm dünyada hareketli geçti diyebiliriz. Özellikle yıl içinde otomotiv şirketleri tarafından duyurulan yüzlerce geri çağırma yıla damgasını vuran olaylardan biri oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 2015 boyunca 868 farklı geri çağırma haberi duyuruldu. Bu geri çağırmalardan etkilenen araç sayısı ise 51 milyondan fazla. 2014 yılında bu sayının 50 milyon civarında olduğunu ve 50 milyon aracın yüzde 25’inin tamir edilmediği gerçeğini düşünürsek, 2015’in bilançosu daha da ağırlaşıyor.

Yıl boyu ABD’de Ford Focus ST’den Jeep Grand Cherokee’ye, Ferrari California T’den Honda CR-V’ye kadar bir çok model servislere geri çağrıldı.

Avrupa’da durum ne?

Avrupa için henüz geri çağırma raporları açıklanmasa da yalnızca Volkswagen’in emisyon skandalı nedeniyle tüm Avrupa’da 8.5 milyon aracını geri çağırdığını hatırlatalım. Volkswagen dışında, Takata hava yastıkları yüzünden 2015 yılında Toyota, Honda, Mazda, Nissan ve Ford gibi otomobil üreticileri duyurdukları milyonluk geri çağırmalarla kendilerinden söz ettirmeyi başarmıştı.

Tüm dünyada Takata hava yastıklarının sebep olduğu bir çok kaza yaşandı. Bu kazaların dokuzu ölümle sonuçlanırken; yüzden fazla kişi yaralı kurtuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate