2 Aralık 2015 Çarşamba

Aracınızı Kışa Hazırlamayı Unutmayın!

Aracınızı Kışa Hazırlamayı Unutmayın! Araçlarda kışın yapılması
gerekenler, Kışın Araç Bakımı Nasıl Yapılır?



Soğuk ve dondurucu havaların yaklaştığı dönemlerde hasta olmamak için kendinizi, yolda kalmamak için de aracınızı kışa hazırlamanız gerekir. Kış hazırlıklarınızı önceden yaparak kendinizi arızalardan ve sorunlardan kurtararak aracınızı sağlıklı ve güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Bunun için de “Araç kış bakımı nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını çok iyi bilmeniz gerekir.

İşe Motordan Başlayın
Aracın mekanik kısmı ve kalbi olan motorun kış şartlarına hazır olması çok önemlidir. Araç kış bakımı kapsamındaki en önemli konu motordur. Bu nedenle V kayışı, hava filtresi ve antifriz kontrollerini muhakkak yapın. V kayışı gevşek ise gerdirin, hava filtresini temizleyin ve bulunduğunuz coğrafyanın sıcaklık değerlerine uygun antifriz kullanın.

Silecek ve Su Kontrolü
Aracın, görüş alanınızdaki yardımcı parçalarının kontrolü de araba kış bakımı için önemlidir. Silecekler ve silecek suyu, yağışlı havalarda sizin en büyük yardımcılarınızdır. Sileceklerinizi sık sık kontrol edin ve herhangi bir aşınma ya da yırtılma ile karşılaşırsanız mutlaka değiştirin. Silecek suyunuzu da günlük kontrol edin ve alkollü su yerine kireç oranı düşük su kullanın. Su çıkış noktalarını da kontrol edin ve kireçlenmeden dolayı herhangi bir tıkanma varsa bunu iğne ucu ile temizleyin. Bunları yaparak aracın kış bakımı işinin büyük bir kısmını tamamlamış olursunuz.

Elektrik Sistemini Test Edin
Hava geçişlerinden, sürekli hava değişimlerinden dolayı motorun elektrik aksamları nemlenebilir. Bu nedenle otomobilin kış bakımı için bağlantı kabloları, bujiler, distribütör gibi yerlerin nemlenip nemlenmediğini kontrol edin. Oksitlenme veya nemlenme varsa ince bir zımpara ile hafifçe zımparalayarak temizleyin.

Kışlık Bakım Setini Hazır Bulundurun
Yağışlı ve soğuk havalarda aracınızı güvenle kullanmak için araç kış bakımı seti ürünlerini bagajınızda ya da torpidoda hazır bulundurmayı unutmayın. Bu set içerisinde; zincir, çekme halatı, buğu önleyici, buz çözücü, yağmur kaydırıcı, cam çek ve parlatıcı süngerin olması yeterli olacaktır.

Üşümemek İçin Kalorifer Bakımını Unutmayın
Tüm teknik ve mekanik kontrolleri yaptıktan sonra kışın araç bakımı için son olarak kaloriferlerinizi kontrol etmeyi unutmayın. Kalorifer hortumlarının sağlamlığından ve polen filtresinin kullanılabilir durumda olduğundan emin olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate