4 Kasım 2015 Çarşamba

Emlak vergisinde son gün 30 Kasım

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nde ikinci taksidin son ödeme
tarihi 30 Kasım!



Belediyeler tarafından Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi’nde 1 Kasım itibariyle başlayan ikinci taksidin son ödeme tarihinin 30 Kasım 2015 olduğu hatırlatıldı. Kanunen Türkiye sınırları içerisinde yer alan mesken, arsa, arazi ve işyerleri için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergi ödemeleri, her sene iki eşit taksit halinde taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların vergi ödemeleri tüm belediyelerin tahsilat bürolarına bizzat başvurarak veya PTT-banka havaleleriyle belediyelerin banka hesap numaralarına ya da belediyelerin resmi web sitesinin linki ile internet aracılığıyla Emlak Vergisi mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.
GECİKMEYE YÜZDE 1.40 FAİZ

Ödemenin yapılmaması veya geç ödenmesi halinde gecikmenin yaşandığı her ay için ceza uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “Emlak Vergisi Gecikme Zammı” alınıyor. Örneğin Emlak Vergisi borcu 150 TL olan taşınmaz için gecikmenin yaşandığı her ay için 2.10 TL gecikme zammı uygulanıyor.
Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi oranları yüzde 100 artırımlı olarak hesaplanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate