18 Ekim 2015 Pazar

Yüzde 70 yerli Egea tanıtıldı

Türk mühendislerin ürettiği yüzde 70 yerli Egea tanıtıldı...




TOFAŞ Otomotiv tarafından, Bursa'daki fabrikada üretilen yeni ürün Fiat Egea, Kayseri'de tanıtıldı. TOFAŞ CEO'su Fiat Egea'nın yüzde 70'inin yerli olduğunu belirtti.
Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, yeni Fiat Egea'nın Türk mühendislerinin başarılı çalışmasının ürünü olduğunu vurguladı. Egea'nın Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çeken Eroldu, otomobilin yüzde 70'inin de yerli olduğunu belirtti.

Eroldu, "Bu arabamızın motor ve şanzımanını hesaba katmazsak, yüzde 70'i yerli. Fakat asıl önemlisi, bu aracımız yüzde 70'e yakın Türk mühendislerin yaptığı çalışmalarla gerçekleştirildi. Bu açıdan baktığımız zaman da Egea Türkiye'de bir ilk. İlk defa Türk mühendislerinin yönettiği bir otomobil projesi oldu. Çok gurur duyduğumuz bir ürün ortaya çıktı. O açıdan yerli bir araba oldu" dedi.

Fabrikanın, 2 bin yeni çalışanın istihdam edilmesiyle birlikte, 3 vardiyalı sisteme geçeceğini ifade eden Eroldu, şunları söyledi:

Bakan Işık açıkladı:
Bakan Işık açıkladı: "Yerli otomobilin en az yüzde 85'i Türkiye'de yapılacak"

"Egea, kendi bereketiyle geldi. İnşallah 2016'nın ilk çeyreğinde, fabrikamızı üç vardiyaya geçireceğiz. Bu da, Tofaş açısından 2 bin yeni istihdam demek. Otomotiv sektöründe bir çarpan etkisi vardır. Ana sanayiler istihdam yaptıkları üretim kapasitelerini arttırdıkları zaman, bunun yan sanayicileri daha sonra satış ve servis teşkilatlarına etkisi olur. Dolayısıyla, bu aşağı yukarı dört katıdır. Tofaş'ın 2 bin kişi alması, ülke genelinde de 8-10 bin kişilik ilave bir istihdam yaratacaktır. Bu da ayrıca çok önem verdiğimiz bir konu, bu projeyle birlikte."

Yeni ürünlerle markanın gücünü artıracaklarını dile getiren Eroldu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kısmetse buradan İzmir'e gideceğiz. Daha sonra Sapanca'da bir toplantımız olacak. En sonda da Samsun'da bitireceğiz. Anadolu'da görücüye çıkmış oldu. Ülkemizin 5 değişik bölgesinde, müşteriye tanıtmak için bu lansmanları düzenledik. Kayseri bizim için çok önemli bir şehir. Kayseri, Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri. Bu kent başarılı olduğu zaman, bence Türkiye'de başarılı oluyor. Dolayısıyla, Bizim için nabzı tutmak önemli. Kayseri'de bence bu konuda Türkiye'nin nabzını hissettiğimiz bir şehir. İnşallah, yeni ürünlerimizle markamızın gücünü bölgede daha da artıracağız."

Fiat Egea, 49 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatıyla satılacak. DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate