22 Eylül 2015 Salı

Güvenli liman gayrimenkul

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye
genelinde Ağustos ayında 112 bin 463 konut satıldı.



Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki yıla göre yüzde 6,5 artış gösterdi.

TÜİK Ağustos ayı konut satış rakamları verilerini değerlendiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, konut sektörünün yoluna emin adımlarla devam ettiğini belirtirken tüm olumsuzluklara rağmen sektörün satış rakamlarındaki artış trendine devam etmesinin ekonomik anlamda gelinen gelişmişlik seviyesinin bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

Ekonominin finansal araçlarında yaşanan hızlı yükselme ve düşüşlerin yatırımcıyı güvenli bir liman olarak gayrimenkule yönelttiğini söyleyen Demir, belirsizlik ortamında ne yapacağını bilemeyen yatırımcıların artık yorulduğunu ve varlıklarını gayrimenkulde tutmaya başladıklarına işaret etti.

“Tüketici Güven Endeksi Sinyal Vermeye Başladı”
Tüketici güven endeksinin de satışlar konusunda geleceğe ışık tuttuğuna dikkat çeken Hamit Demir, güven endeksinde yaşanan düşüşlerin gelecekte konut satışları ile ilgili sektöre ışık tuttuğuna dikkat çekti. Hamit Demir, “Eylül ayında 6,1 düşüş ile 58 puana gerileyen tüketici güven endeksi şimdiden tüketicinin içinde bulunduğu karamsar duruma işaret etmektedir” dedi.

Hamit Demir: “Yabancı Türkiye’nin Her Yerinde”
Konut sektörüne yabancı ilgisinin de devam ettiğine işaret eden Hamit Demir, TÜİK verilerinde yabancılara yönelik konut satış rakamlarının Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 artarak 2 bin 44’e ulaştığını söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Yabancılar artık Türkiye’nin her yerine yatırım yapıyorlar. Ülkemiz cennetten bir parça ve bunu gördüler… En çok satış yapılan iller sıralamasında artık Sakarya ve Trabzon’u da görebiliyoruz. Sadece Ege ve Akdeniz değil; Türkiye’nin her yeri yabancı yatırımcının radarında… İnanıyorum ki barış ortamına tekrar geri dönüldüğünde farklı farklı illerimizde de yatırım yapıldığına hep birlikte tanık olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate