8 Haziran 2015 Pazartesi

Sürücüsüz Araçlar Bu Yaz Yollarda

Dünya lider danışmanlık firmasının raporuna göre hazırlanan ”Sürücü
Koltuğunda Devrim ; Şöförsüz araçlara doğru” adlı projenin bu yaza doğru uygulanmaya başlanacağı açıklandı.



Tüketicinin yoğun ilgisine dayanarak 2017 Yılının sonuna kadar şöförsüz araç sayılarının önemli bir düzeye ulaşıcağını belirten rapor , şöförsüz araç pazarının 10 yıl içindese ise 42 Milyar$ bir büyüme oluşcağı görülüyor.

Otomotiv sektörü için kritik bir dönem
Otomotiv endüstrisi’nin çok önemli bir dönüm noktası haline geleceğini düşünen BCG TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ ve YÖNETİCİ ORTAĞI Burak Taksan ”Şöförsüz araçlar bu yaz itibariyle yollarda olucak.Bir çok insanın hayal bile edemediği hızda olan bu uygulama günlük hayatımızın bir parçası haline gelicek.Pazar’ın yeteri kadar olgunlaşması belki 10-15 yıl sürecek ama otomotiv sektörlerindeki tüm firmaların kendilerini değiştirmelerine hazır olması gerekmektedir.

Robot taksiler geliyor!
Çok uzak olmayan bir gelecekte özellikle şöförsüz araçlar özellikle dünya metropol’ünde hayatımıza girecek. Birden çok kişiye hizmet vericek olan bu taksiler kişi başına düşen gelirleri azaltacağı düşünülüyor.NewYork , İstanbul gibi büyük şehirlerde araç azaltılacağı düşülen bu uygulamanın trafik’e büyük bir iyilik yapmış gibi olucak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate