6 Mayıs 2015 Çarşamba

Çanakkale Volkswagen Bayi

Çanakkale'ye Volkswagen Bayi geliyor. Dünyanın önde gelen otomotiv
markalarından olan Volkswagen Çanakkale'ye geliyor.



Firmanın önemli bayilerinden Avek tarafından Çanakkale'ye getirilecek olan Volkswagen markasının hizmet vereceği plaza yeri ile ilgili hazırlıklarının da jet hızı ile tamamlandığı öğrenildi. Satış, servis, 2.el ve yedek parça birimlerinin de içerisinde hizmet vereceği plaza Çanakkale Bursa karayolu üzerinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nin hemen yanındaki 14 bin 800 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek.

Proje İmar Komisyonunda kabul edildi
Avek isimli firma tarafından Çanakkale'ye açılacak Volkswagen yetkili satış ve servisinin inşa edilmesi planlanan yer ile ilgili hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; söz konusu plaza Çanakkale-Bursa karayolu üzerinde ve Çanakkale Otogarı ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasındaki 14 bin 800 metrekare alanda inşa edilecek. Plazanın inşa edileceği tarla vasfındaki arazinin arsa vasfına dönüştürülme çalışmalarının tamamlandığı ve hazırlanan proje Çanakkale Belediyesi İmar Komisyonu’na gönderildi. Projeyi inceleyen İmar Komisyonu’nun da geçtiğimiz Salı günü söz konusu projeyi uygun görerek kabul ettiği öğrenildi.

2 bin metrekare fazla inşaat
Pazar lideri firma Volkswagen bayisinin olması gereken inşaat alanından 2 bin metrekare daha fazla olduğu ileri sürüldü. Tarla vasfındaki 14 bin 800 metrekare arazinin yüzde 40 terk ile 8 bin 800 metrekare civarında arsaya dönüştü-ğü ve 0,50 emsal ile de 4 bin 400 metrekare inşaat üretilebilecek iken bu rakamın proje üzerinde 6 bin 400 metrekare olarak talep edildiği ve komisyonun da bunu kabul ettiği belirtilirken projenin bu şekli ile bugün meclis gündeminde değerlendirileceği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate