2 Nisan 2015 Perşembe

Arabasını satmak isteyenler bu habere DİKKAT!

Arabanızı internetten satışa çıkarmak isteyenlere uyarı, sizi arayanların
dolandırıcı olma ihtimalini unutmayın.



İşte Bursa’da yaşanan o olaylar… Olay Bursa’nın Yıldırım kazasında vuku buldu . Emlak işiyle uğraşan Osman Akbulut 2014 model aracını satmak için bir web sitesine ilan verdi. Aracına 60 bin lira arzulayan Akbulut’a ileti yollayan ve kendisini alıcı şekilde tanıtan Ahmet adlı kişi , “Aracını beğendim, sana şimdi 400 TL kapora yollayacağım, taşıtı duyurudan kaldır” diye belirtti .
Bunun üstüne duyurusu kaldıran Akbulut’a daha akabinde “ vasıtada hasar olup olmadığı öğrenmem için şasi numarasını bizlere yollaman gereksinim ” dendi. Aracın şasi numarasını alıcı kılığına giren şahıslara atan Osman Akbulut, kendisine noterden gelen telefonla Flaş şok oldu.

Noterden aracının satılmak istendiğini öğrenen 36 yaşında olan Akbulut, ne yapacağını şaşırdı. Hemen polise müracaat eden Akbulut, kendi ismine tertip etmiş sahte kimlik, noter onaylı araç satış dokümanı ve ruhsat ile karşılaştı. Aracının gercekleşen sahtecilikle Hilmi B.’ye satıldığını öğrenen insan , aracını çalınma korkusuyla bir arkadaşının deposuna sakladı. Aracının üstüne 2 adet ruhsat bulunduğu ve şu anda kendi aracına binemediğini izah eden mağdur Akbulut, “Bu taşıtı bir web sitesi üstünden satılığa çıkarttık. İsminin Ahmet bulunduğunu izah eden biri taşıtı almak niyetinde bulunduğunu ifade etti. Fiyat hususunda anlaştık. Memur bulunduğunu ve 1 hafta akabinde taşıtı almaya geleceğini söylemiş oldu . İnternetten duyurusu kaldırdığım takdirde 400 lira göndereceğini belirtti ve gönderdi. Ancak akabinde ses nefes çıkmadı. Afyon Sandıklı’da nihayet anda noter görevlisi işin içerisinde bir oyun bulunduğunu anlamış. Şahıslar da noterden firar edip Kütahya’da başka bir notere gittikçe satışı gerçekleştirmişler. Otomobilin hasarının olup olmadığı öğrenmek için bizlerden şase numarasını istediler, bizde ileti yolu ile şase numarasını gönderdik. Onlar da bir şeklini bulup benim kimlik bilgilerimi ele geçirmişler. Otomobilim ruhsatının aynısını ve kimliğimin birebir aynısını yapmışlar.” diye belirtti .

KENDİ ARACIMA BİNEMİYORUM
Aracının elinden alınma ve çalınma korkusuyla binemediğini ve aracını bir arkadaşının deposuna sakladığını izah eden Osman Akbulut, “Şu an da kendi otomobilimize dahi binemez haldeyiz. Arabamızı sakladık, alacaklar diye korkuyoruz. Gerekli bölgelere başvurduk, kimlik atik numaramızı değiştirdiğimiz halde dahi satışı gerçekleştirdiler. Yetkililerden bu benzeri hadiseler ismine önlem alınmasını istiyoruz. Kimsenin canı yanmasın, biz kendi malımızı zar kuvvet sakladık. Bu tür satış ve noter işlemlerinin oldukça çok sade bulunduğunu gördük. Hiç haberimiz yokken kendi vasıtamız başkasına satılmış. Şu an da otomobilin 2 adet ruhsatı var. İnternet üstünden hiç kimseye otomobilin ruhsat bilgilerini, şase numarasını göndermeyin. Biz yolladık ve ruhsatımız kopyalandı. Bu mevzularda noter çalışanlarının oldukça çok duyarlı olmalarını ilgi ediyoruz.” olacak biçimde deklare etti.
BUGÜN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate