4 Mart 2015 Çarşamba

Cenevre Otomobil Fuarı

Bu yıl 85'incisi düzenlenen Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, basın
mensuplarına kapılarını açtı.



İsviçre'nin Cenevre şehrinde 5-15 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarda, 130 yeni model ve konsept 700 bini aşan ziyaretçinin beğenisine sunulacak.

Yaklaşık 220 markanın 900 aracının sergileneceği fuarda Fiat, Aston Martin, Audi, BMW, Citroen, Renault, Dacia, Ferrari, Mercedes, Volkswagen, Peugeot, Toyota, Volvo, Hyundai, Opel, Skoda, Ford, Porsche, Infiniti gibi önde
gelen otomobil üreticilerinin modelleri vitrine çıkacak. Çin otomobil üreticisi Qoros da fuarda yer alıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda ayrıca 58 İsviçre otomobil firması otomobil parçaları ve aksesuarlarını tanıtıyor. Fuarda otomobil üreticilerinin çevre dostu modelleri de sergileniyor.

Fuarda Fiat yeni Doblo'nun Trekking versiyonu ilk kez görücüye çıktı. Tofaş Bursa fabrikasında üretilen Doblo Trekking ile aile tamamlandı. Elektronik çekiş kontrol sistemi sayesinde hafif arazi şartlarında ilerlebilen araç, 16 inç alaşım jantları, iç mekanda deri kumaş karışımı koltuklar ve tavandaki taşıma barlarıyla standart kardeşinden ilk bakışta ayrılıyor.

Renault'nun yeni ve marka tarihindeki ilk C crossover modeli Kadjar Avrupalıların karşısına resmi olarak ilk kez çıkıyor. Çinli ortak Dongfeng ile Wuhan'daki fabrikada ve Renualt İspanya'daki Palencia üretilecek olan Kadjar, yaz aylarından itibaren Türkiye pazarında da satılacak.

Nissan Qashqai ile ortak platform kullanan Kadjar, aynı zamanda bir kardeş rekabetine de sahne olacak. Dizel motorları, otomatik şanzımanı ve 4X4 çekiş özelliklerine sahip Kadjar, Türkiye'de de Renault satışlarını daha da yukarılara taşıması bekleniyor.

İzmitli Hyundai dünyaya tanıtıldı

Cenevre Fuarı'nın Türkiye açısından en önemli yeniliklerinden biri sadece Hyundai İzmit fabrikasında üretilip dünya pazarlarına satılan i20'nin 3 kapılı sportif versiyonunun dünya tanıtımı oldu. Araç iki benzinli 2 dizel motorla satışa sunulacak (1.25 lt 84 beygir, 1.4 lt 100 beygir benzinli, 1.1 lt 75 beygir, 1.4 lt 90 beygir dizel). Otomatik şanzıman öncelikle 1.4 lt dizelde sunulacak. 3 silindirli 1 lt hacimli, 100 ve 120 beygir güç üreten benzinli motor da daha sonar satışa sunulacak.

Hyundai standında ayrıca C-SUV segmentinin yeni oyuncusu Tucson'nun dünya tanıtımı yapılırken DCT şanzımanla sunulan yeni i30 ve i40 da ilk kez sergilendi.

Cenevre Fuarı'nda bu yıl hem güçleri hem de fiyatları astronomik olan çok sayıda super sporcu otomobil tutkunlarının karşısına çıktı. Sadece 24 adet üretilecek 800 beygirlik 7.0 lt V12 motorlu Aston Martin Vulcan 2,5 milyon avroluk satış fiyatıyla da dikkatleri üzerine çekti. Vulcan'nın en büyük rakipleriyse Mclaren P1 GTR ve Ferrari LaFerrari gibi diğer süper spor otomobiller olacak.

Fuarın ilk gününde yılın otomobili de belli oldu. 58 jüri üyesinin 30'undan tam puan alıp toplam 340 puana ulaşan Volkswagen Passat ve Citroen C4 Cactus ve Mercedes C Serisi'ni eleyip “Car of the Year 2015” unvanını kazandı. aa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate