28 Ocak 2015 Çarşamba

Ev alana %15 devlet yardımı

Konut alacaklara büyük müjde! Başbakan konut almak isteyen
vatandaşın biriktirdiği peşinata devletin yüzde 15 katkı vereceğini söyledi.



Başbakan , Ankara Marriot Hotel'de düzenlenen İnşaat Sektörü Zirvesi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, üzerine çalıştıkları imar yasasına ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını ve verimli bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Bir müjdesi olacağını belirten Davutoğlu, konut kredilerinde mecburi olarak yüzde 25'lik peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba devletin yüzde 15 veya 20 nispetinde katkıda bulunacağını söyledi.

Düzenlemenin detayları hakkında bilgi veren Davutoğlu, "Çeyiz hesabı ilan etmiştik hatırlarsanız, aile ve Sosyal Hayatı Koruma Programı'nda doğan bir çocukta aile ileride evlenmesi için veya bir yaştan sonra para biriktirmeye başlarsa 18 yaşına geldiğinde onun yüzde 15'ini devlet verecek dedik. Evlilik belgesini gösterecek verecek. Benzer şekilde konut edindirme esnasında yüzde 25 'ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaş sizden konut almak için bankada bir hesapta o parada 3-5 yılda konut aldığı anda ne kadar para biriktirmişse devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak. Hesap açtı diyelim 50 bin lira biriktirdi 3 sene içinde ama konut almak şartıyla açılan hesap sizin yüzde 25 peşinatı yatırmak için biriktirdiğiniz o para 50 bin lira ise yüzde 15'i nispetinde katkıda bulunulacak. Böylece 57 bin 500 lira olacak. Bu 100 bin lira ise 15 bin lira ek olarak devlet ona ödeyecek. Böylece peşinatlarda özellikle yatırılacak tasarrufu da teşvik anlamında, o peşinatları da kolay yatırma anlamında bir teşvik olacak" dedi. (ANKA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate