16 Ekim 2014 Perşembe

Otomobil alacaklar dikkat!

Araç alım-satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan
işlemlere otopark borçları da eklendi.



Vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan araç alım ve satım işlemlerine otopark borçları da eklendi.

İspark'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, kent genelinde otoparkları kullanan sürücülerin herhangi bir nedenle ödemediği ya da zaman aşımından kaynaklanan otopark ücretlerinin büyük sorun oluşturduğu, borçlar plakaya yansıdığından sıfır ve ikinci el araçlarda otopark borcuyla karşılaşmamak için vatandaşların aldıkları aracın plakasını sorgulatmaları gerektiği aktarıldı.

İNTERNETTEN BORÇLAR SORGULANABİLİYOR

Sıfır ve ikinci el araçlar için noterde satış işlemi yapılmak istendiğinde geçmiş vergi ve trafik borçları ödenmeden devir yapılamadığı hatırlatılan açıklamada, İspark borçları sistemde görülmediğinden üzerinde otopark borcu olan araçların satış işlemi yapılabildiği, aracın yeni sahibinin de eski otopark borçlarıyla karşılaşabildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, sürücülerin herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için satın almak istedikleri aracın geçmiş otopark borcunu İspark web sayfası üzerinden öğrenmeleri ve plakada gözüken otopark borçlarının İspark'a ödenmesi gerektiği ifade edildi.

50 BİN ARACIN OTOPARK BORCU VAR

İspark'ın ücret ödemeden otoparklarını kullanan sürücülerden yasal yolla ücretlerini tahsil ettiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Otopark borcu bulunan sürücülere önce ödemesi konusunda ihtarda bulunuluyor. Bu sürenin geçmesi durumunda ise icra takibi başlatılıyor. Yaklaşık 4 milyon aracın bulunduğu İstanbul'da 50 bin aracın otopark borcu bulunuyor. Araç plakaları İspark'tan kontrol edildiğine 5 lira ile 2 bin lira arasında plakaya yansımış ve ödenmemiş ücretler tespit ediliyor.

KONTROL ETMEDEN ALMAYIN

Vatandaşlar herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için satın almak istedikleri aracın geçmiş otopark borcunun İspark web sayfası üzerinden öğrenmesi gerekiyor.

İspark, bu ücretleri tahsil ederek kamu alacaklarını tahsil etmek ve yeni araç alan sürücülerin mağdur olmasının önüne geçmek amacıyla hukuki prosedürlerin uyguladığı da dile getirdi.

İspark, vatandaşların satın aldıkları araçların geçmiş döneme ait park borcu bulunması halinde ise borcun, o dönem aracın ruhsat sahibinden tahsil edileceğini açıkladı.

Bu işlemin yapılabilmesi için de sürücülerin kısa zamanda İspark'a başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate