16 Eylül 2014 Salı

Trafik sigortasında doğrudan hizmet dönemi

Önümüzdeki yıl başlaması beklenen doğrudan tazmin sistemiyle
sigorta şirketlerinin trafik sigortasında kendi müşterilerine hizmet vereceğini söyleyen Ray Sigorta İcra Kurulu Üyesi Fahrettin Turan, bu şekilde hizmet kalitesinin daha da artacağını ifade etti.



Ray Sigorta İcra Kurulu Üyesi, Oto Teknik ve Hasar, Rücu Direktörü Fahrettin Turan, sektörün gündeminde bulunan trafik sigortalarında doğrudan tazmin sisteminin (DTS) mağduriyetleri önleyeceğini ve hizmet kalitesini artıracağını söyledi. Turan, DTS ile birlikte özellikle şirketlerin kendi müşterilerine hasar anında hizmet vermesinin çok önemli bir adım olacağını dile getirdi. "Kasko branşında ürün geliştirme anlamında yenilikler olacak ve onarım ağına yönlendirme de eskiye göre çok radikal şekilde artacaktır" diyen Turan, bu bakımdan oto branşlarında çok temel değişikliklerin olacağını sözlerine ekledi. Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) verilerine göre kasko sigortalarında 2013 yılının ilk yarısında prim üretimi 2 milyar 535 milyon lirayken 2014 yılının ilk yarısında prim üretiminin 2 milyar 446 milyon olarak açıklandığını hatırlatan Turan şunları söyledi: "Mevcut konjonktürde bu düşüşün doğal olduğunu ve bu gerilemenin sinyallerinin geçen yılın üçüncü çeyreğinden itibaren görüldüğünü düşünüyorum."

'TRAFİKTE DÜZELME SÜRECEK'
Trafik sigortalarında geçen yıla oranla 102 milyonluk prim artışı olmasının önemli olduğunu vurgulayan Fahrettin Turan, "Trafik branşında üretim kadar önemli bir husus da tabii ki kârlılıktır. Bu bakımdan 2011 yılında başlayan ortalama prim seviyesindeki artış trendi 2013 yılı sonunda mali tablolarda olumlu etkisini gösterdi" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate