28 Eylül 2014 Pazar

Araç sahipleri dikkat! Son gün 31 Aralık

Araç muayenesini süresinde yaptırmamış olanların, 31 Aralık 2014'e
kadar araç muayenelerini yaptırmaları halinde, gecikilen her ay için alınan yüzde 5 fazla yerine yüzde 1 fazla ücret alınacak.



İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'un 79. maddesinin Uygulanmasına Dair Tebliğ (Araç Muayenelerine Dair), Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Araç muayenesini süresinde yaptırmamış olanların, 31 Aralık 2014'e kadar araç muayenelerini yaptırmaları halinde, gecikilen her ay için alınan yüzde 5 fazla yerine, kanunun yayımlandığı tarih olan 11 Eylül'e kadar Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranı, kanunun yayımı sonrası ise yüzde 1 fazla ücret alınacak.

Karayolları Trafik Kanunu uyarınca araç muayenesini süresinde yaptırmamış olanların 31 Aralık 2014'e (bu tarih dahil) kadar araç muayenelerini yaptırmaları gerekiyor. Muayene süresi geçirilen her ay için tahsili gereken yüzde 5 fazla yerine, kanunun yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları, kanunun yayımlandığı tarih olan 11 Eylül 2014'ten araç muayenelerinin yapıldığı tarihe kadar her ay ve kesri için aylık yüzde 1 oranı esas alınarak hesaplanacak tutarı ödemeleri şartıyla alınması gereken yüzde 5 fazlanın tahsilinden vazgeçilecek.

Yapılandırma kapsamına, kanunun yayımlandığı 11 Eylül itibariyle zorunlu araç muayenesi yaptırılması gerektiği halde muayeneleri süresinde yaptırılmamış olan araçlar girecek.

Tebliğde, yüzde 5 fazla yerine hesaplanacak tutar, formül ve örneklerle açıklandı.

Yapılandırma kapsamında olup, araçlarının muayenesini 1 Ocak 2015'ten (bu tarih dahil) sonra yaptıranlardan gecikilen her ay ve kesri için yüzde 5 fazla tahsil edilecek. aa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate