10 Ağustos 2014 Pazar

LPG alırken dikkat!

TESK Başkanı Palandöken, LPG' satıcılarının oto gazın hacmini hava
sıcaklığına göre düzenleyen ATC cihazını devre dışı bırakılarak vatandaşa eksik gaz verdiğini söyledi.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüksek motorin ve benzin fiyatlarına yetişemeyen tüketicilerin benzinli araçlarını litresi 2,75 TL olan LPG'ye çevirdiğini belirterek, oto gazın hacmini hava sıcaklığına göre düzenleyen ATC cihazının devre dışı bırakılarak vatandaşa eksik gaz verildiğini vurguladı.

Bu şekilde alınan LPG'den yüzde 6 oranında bir kayıp olduğunu dile getiren Palandöken, vatandaşa aldığı LPG'ye dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulundu.

VATANDAŞ MALİYETİ DÜŞÜRMENİN YOLUNU ARIYOR

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, motorin ve benzin fiyatlarının yüksekliği sebebiyle tüketicilerin maliyetleri düşürmek için çeşitli formüller araştırdığını vurguladı.


Tüketicilerin maliyetleri indirmek için en tehlikeli yolları denediğini ifade eden Palandöken, bunların başında kaçak akaryakıt ve 10 numara yağ geldiğini dile getirdi. Son günlerde yaşanan üzücü olayların sebebinin benzin fiyatının 5 TL'yi motorin fiyatının 4 TL 42 kuruş gibi yüksek olması nedeniyle vatandaşların güvenli olmayan akaryakıtlara yönelmesi olduğunu belirten Palandöken, şunları söyledi: "Bunun için maliyetleri azaltmaya çalışan tüketici son dönemde benzinli araçlarını litresi 2,75 TL olan LPG'ye çevirerek ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyor. Bu da birçok araçta hasar meydana getiriyor. Oto gazın hacmini hava sıcaklığına göre düzenleyen ATC?cihazının devre dışı bırakılarak vatandaşa eksik gaz verildiği ortaya çıktı. Bu şekilde alınan LPG'den yüzde 6 oranında bir kayıp oluyor. Bunun önüne geçilmesi için denetimler sıklaştırılmalı vatandaş aldığı LPG'ye dikkat etmelidir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate