24 Ağustos 2014 Pazar

Konut Satışları Düştü, Krediler Arttı!

Hükümetin kalkınma projesi olarak gördüğü konutlar tehlike sinyalleri
veriyor.



Hükümete görüşülmesi devam edilen kalkınma projesi 250 sektörü beslemesi planlanıyordu. Tehlikeyi oluşturan rakamlar hükümet tarafından yalanlandı. Tüm sektörler ve bireysel krediler dahil takipteki kredi rakamı Ankara'da 3 milyar 589 milyon lira. Bu rakam bu kadar iken 3 milyar 589 liranın yüzde 21,54'üne denk gelen 773 milyon 157 bin lirası inşaat batığından oluşmakta. Ankara'da batık rakım bu kadar iken İstanbul'da da tüm batık rakamı 10 milyar 786 milyon lira. Hükümetin ekonomik kalkınma projesinde inşaat batığının oranı yüzde 13.7 ile 1 milyar 481 milyon lira olarak belirlendi. Oluşan bu rakamlar hükümetin kalkınma projesinin tehlike sinyalleri yaktığının göstergesi.

En Fazla Batık Bilecik'te!
İstanbul ve Ankara'ya bakıldığı zaman diğer illerde de tehlike sinyalleri yakıldı. En fazla batık Bilecik'te yaşandı. Bilecik'te batık yüzde 33.21. Bilecik'te yaşanılan toplam batık rakamı 82 milyon 794 bin lira. Rakam bu kadar fazla iken inşaat kredilerinin geri ödenmeyen tutarı 27 milyon 499 bin lira olarak belirlendi. Kayseri, Tekirdağ, Bitlis, Karabük, Aksaray ve Yozgat illerinde de ekonomik kalkınma projesinde tehlike sinyalleri veriliyor. Van, Uşak, Artvin, Osmaniye, Trabzon, Antalya, Kocaeli ve Kırıkkale illerinde de inşaat batıklarının oranı yüzde 5.

İnşaat Firmaları Sadık Değil!
Batık rakamı Türkiye'de her geçen gün artış gösteriyor. Bireysel olarak çekilen konut kredilerindeki batık 612 milyon 555 bin lira olarak belirlendi. Türkiye'nin tüm illerinde batık oranı 32 milyar 990 milyon lira. Bu çerçeveden bakıldığı zaman konut satarken alacağına tahsil eden inşaat firmasının konut geliştirmek için çektiği kredi ödemesine inşaat firmaları sadık değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate