20 Temmuz 2014 Pazar

16 TL ile 100 Km. giden otomobil

Akaryakıtın en pahalı olduğu Türkiye'de tasarruf otomobilde aranan
özelliklerin başında gelir durumda.



Peugeot, yeni 1.6 litrelik 308'de dizel motorla tasarruf dersi veriyor. Start/stop sistemine sahip e-HDi, 100 km.de sadece 16 TL yakıyor.
Türkiye gibi akaryakıtın pahalı, vergilerinse yüksek olduğu ülkeler, otomotiv üreticilerini daha fazla ders çalışmaya itiyor. Avrupa’daki katılaşan kurallar, özellikle bu ülkelerde yerleşik markaları daha az tüketen küçük hacimli otomobillere yönlendiriyor.

Bugün gazetesinden Gökhan Kara'nın haberine göre, kompakt sınıfta oldukça hararetli geçen bu liderlik savaşı, yeni modellerle daha da büyüyor. Bu haftaki konuğumuz olan Fransız otomotiv üreticisi Peugeot, yenilediği 308 modeliyle adeta tasarruf dersi vermeye başladı.

MENZİLİ YAKLAŞIK 1400 KİLOMETRE
Aracın yakıt tüketimi fabrika verilerine göre ortalama 3.8 litre. Bu değer, 53 litrelik depoyla yaklaşık 1400 kilometrelik menzil anlamına geliyor. Bir başka ifade ile otomobil, 1 kilometrelik mesafeyi 16.73 kuruşa kat ediyor.

Bizim kullanımımızda 4.9 litrelik ortalamayı tutturan motoru tasarruf potansiyeli yüksek. Tüketimin yükselmemesinin sebebi, start&stop sistemi. Model isminde yer alan ‘e’ harfini temsil eden bu sistem, pek çok rakibinden başarılı bir çalışma karakterine sahip. Araç durduğu anda motoru da durduran sistem, çalıştırma esnasında da oldukça hızlı davranıyor.

115 BEYGİRLİK DİZEL
Peugeot 308 e-HDi’de 1.6 litrelik turbo dizel motor görev yapıyor. 115 beygir güç ve 270 nm tork üreten dizel ünite, 1160 kilogramlık aracı taşımakta zorlanmıyor. 6 ileri manuel şanzımanla sunulan araç, 0-100 km/s ivmelenmesini 10.9 saniyede tamamlıyor. Yüksek tork sayesinde alt devirlerde de canlı bir yapı sergileyen motor, aracı saatte 191 kilometre sürate ulaştırabiliyor.

BAGAJ HACMİ 428 LİTRE
Küçük direksiyon simidi, yarış otomobili kullanıyor hisse verse de, yeteri kadar yükseltilemiyor ve gösterge panelini kısmen de olsa perdeliyor. Aracın devir saatinin ters yöne hareket etmesi de aracın farklı tarzını destekliyor. Aracın iç hacmi, önde ve arkada yeterli hacme sahip. Yumuşak dolgulu koltuklar uzun yolculuklarda bile yormuyor. Sunulan 428 litrelik bagaj hacmi, sınıfının en iyilerinden.

KONTROL EKRANI TABLETLERİ ARATMIYOR
Daha fazlasını oku: 16 TL ile 100 kilometre giden otomobil - Otomobil Haberleri - Güncel Haber - Haber - Spor Haberleri- Sıcak haber - Yerel Haber http://haber.rotahaber.com/16-tl-ile-100-kilometre-giden-otomobil_475612.html#ixzz380HVZyhL

Araç, geniş hava girişli tamponu, yeni ön ızgarası, damla farları ve LED farlarılya dikkat çekici bir görünüme sahip. Yerini aldığı modelle silueti dışında hiçbir benzerliği kalmayan yeni araç, geniş cam yüzeyleri, aslan pençesi şeklindeki stopları ve tavan spoyleriyle sportif bir duruşa sahip. Aracın tıpkı dışı gibi iç tasarımı da tamamen elden geçirilmiş.

Markanın yeni iç tasarımıyla şekillendirilen 308, küçük direksiyon simidi ve sadece 5-6 tuştan oluşan kokpitiyle hiçbir araçla benzerlik göstermiyor. Araçta sunulan 9.7 inçlik dokunmatik ekran, klimadan multimedyaya kadar pek çok sisteme komuta ediyor.

FİYATLAR 50 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
Peugeot, yeni 308’in başlangıç fiyatını 50 bin lira (1.2 litre benzinli) olarak belirlemiş. Bize konuk olan dizelin başlangıç fiyatıysa 65 bin 500 lira olarak belirlenmiş. Oldukça zengin bir donanım listesiyle sunluan araçta masaj fonksiyonlu yarı deri koltuklar için 2 bin 100, kör nokta uyarı sistemi için ise bin 20 lira ödemek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate