16 Haziran 2014 Pazartesi

Filo satış oranları artıyor!

Otomotiv sektöründe satışlar gerilerken, operasyonel kiralama sektörü
bir önceki yıla göre yüzde 22 oranında büyüdü. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), kiralama sektörünün araç büyüklüğünün 207 bin adede ulaştığını bildirdi.



OYDER Genel Sekreteri Özgür Tezer, operasyonel kiralama firmalarının 2013 yılında 90 bin yeni araç alımı yaptıklarını belirterek “Toplam otomotiv pazarı içinde kiralama sektörü yüzde 13,5’lik oranı oluşturuyor. Kiralama sistemi son 10 yılda büyük gelişme gösterdi. Bunun en büyük nedeni geçmiş yıllarda yaşanan enflasyonist ortamın bitmesi ile birlikte satın alınan aracın artık bir yatırım aracı olarak görülmemesidir“ dedi.

Kiralama firmalarının birçok avantaj sunması sonucunda kullanıcılar tarafından çok daha fazla tercih edilmeye başlandığını ve yetkili satıcıların da bu duruma vakit kaybetmeden adapte olmaları gerektiğinin altını çizen Tezer şunları söyledi;

“Özellikle büyük şehirlerdeki yetkili satıcıların müşteri kitlesi, perakendeden filo şirketlerine doğru kaymaya başladı. Tabi bu durum bazı sıkıntılar yaratmakla beraber yetkili satıcılarda kendi iş stratejilerini, artık bu gerçeğe doğru planlamaya başladılar. Yetkili satıcılarımız özellikle kiralama şirketlerine sunduğu satış sonrası hizmetleri için de ayrı bir yapılanma içerisinde bulunuyor. Satışta olduğu gibi satış sonrası hizmetlerde de öncellikli, indirimli ve hızlı servis vermeye gayret gösteriyorlar.

OYDER Genel Sekreteri Özgür Tezer, yetkili satıcılarının, satış sonrası hizmetlerde kiralama firmalarının birer şubesi gibi adına hareket ettiklerini de söyleyerek “Bu durum kiralama şirketlerine operasyonel anlamda oldukça fazla avantajlar sağlamaktadır. Yetkili satıcılarımız Türkiye çapında faaliyet göstermekte olduğundan dolayı operasyonel kiralama şirketleri de böylece tek merkezli olarak ülke çapında hizmet alabilmekteler.” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate