22 Şubat 2014 Cumartesi

Muayenesi olmayan araçlar satılamayacak!

Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Altıntaş, trafiğe
çıkması büyük sıkıntılara yol açacak araçlar için yeni uygulama getirdiklerini belirterek;



"Muayenesi olmayan araçları trafiğe çıkartmayalım alım satımını yapmayalım, bundan sonra tescil aşamasında tescil etmeyeceğiz. Muayenesi yapıldıktan sonra tescil edeceğiz. Trafiğe daha güvenli araç çıkartarak güvenliği sağlayacağız. Muayenesi olmayan araçların satışı da yapılamayacak. Satış için muayene şartı getirdik" dedi.

Altıntaş, eski uygulamada 2. el araçların satış sırasında vatandaştan uygunluk belgesi, trafik belgesi istediklerini, artık vatandaşlardan bu belgeleri de istemeyeceklerini vatandaşı noterlerde kırtasiyecilikten kurtardıklarını, daha kolay satışların olacağını sözlerine ekledi.

Herkes kemer takacak
Askeri ve polis araçlarda dahil taksi ve dolmuş sürücüleri ile yolculara yeni uygulamayla emniyet kemeri takma zorunluluğu getirildi. Yönetmeliğe uymayanlara 80 TL ceza kesilecek.

Trafikte getirilen yeni yasayla emniyet kemeri takmayan kimse kalmayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, 1997’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin, sürücülerin ve yolcuların koruyucu tertibat kullanma mecburiyetini düzenleyen maddesinde değişiklik yaptığını hatırlatan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Hamza Altıntaş, “Askeri araçlarda, polis araçlarında sürücü ve yolculara, koruma ekipleri ile şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan taksi, dolmuş ve otobüs sürücülerine emniyet kemeri takma zorunluluğu getirildi. Motorlu bisiklet ve motosikletler ile elektrikli bisikletlerde, sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı takması zorunlu oldu” dedi.

CEZASI 80 TL
Altıntaş, motosikletlerde sürücülere koruma başlığı, koruma gözlüğü, her türlü emniyetin zorunlu olduğu halde yolcuların bu zorunluluktan muaf tutulmasının anlaşılmaz olduğunu, bir çok ölümlü kazaların güvenlik tedbirleriyle maddi hasarla atlatılabilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Değişiklikle birlikte görevli olsa dahi emniyet kemeri takmayanlara cezai müeyyide uygulanacağını belirten Altıntaş, “Asker ve polislere, devlet büyüklerinin güvenliğini sağlayan ekiplere, ambulans şoförlerine, şehir içlerinde yolcu taşımacılığı yapan taksi, dolmuş, otobüs sürücülerine Trafik Kanunu’na göre 80 TL ceza kesilecek” diye konuştu.

Kamuya muafiyet kalktı
Düzenlemeyle, ticari araç sürücüleri ve kolluk kuvvetlerine ait araç sürücüleri ile ambulans sürücüleri ve sürücü yanında bulunan yolcuların emniyet kemeri takma konusundaki muafiyetlerin kaldırıldığını vurgulayan Altıntaş, Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı, bakanlar gibi devlet erkanının güvenliğini sağlayan koruma ekiplerinin de emniyet kemeri takma zorunluluğu getirildiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate