21 Şubat 2014 Cuma

Cenevre Otomobil Fuarı 2014

2014 Cenevre Otomobil Fuarı yaklaşıyor! 6 - 16 Mart 2014 tarihleri
arasında düzenlenecek olan 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'na sayılı günler kaldı.



Bu önemli fuar, bir çok yeni otomobile ve modele ev sahipliği yapacak. Fuarda tanıtılacak bazı marka ve modeller;

- Toyota, yeni tasarımı Toyota Aygo'yu 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkaracak.
Toyota, 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda yeni tasarımı olan Toyota Aygo'yu tanıtacak.

Toyota açıklamasına göre, yeni tasarım anlayışıyla birlikte eğlenceli otomobiller üretme isteğinin bir temsilcisi olan Yeni Aygo, Cenevre Otomobil Fuarı'nda beğenilere sunulacak.

Cenevre'de "J-Playful" tasarım temasıyla yerini alacak olan Yeni Aygo, eğlenceli karakteriyle A segmentinde yeni bir soluk getirmek için yola çıktı.

Toyota Cenevre Otomobil Fuarı'nda ayrıca, hidrojen yakıt hücreli hibrit araç teknolojisinde gelinen son noktayı, FCV konseptin Avrupa prömiyerini de gerçekleştirecek. Çevreye sadece su buharı salan FCV konsept, dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli 4 kapılı sedan otomobili olacak.

Toyota, 2014 Cenevre Otomobil Fuarı'nda "Yeniden Eğlenceli Sürüş" felsefesini yansıtan, kişiye özel teknolojileriyle FV2 konseptini de beğenilere sunacak. FV2'de diğer otomobillerden farklı olarak direksiyon simidi kullanmak yerine sürücünün vücut hareketleriyle gidilecek yön belirleniyor.

Açıklamada, Yeni Aygo'nun tasarımcısı Baş Mühendis David Terai'nin, otomobili tasarlarken genç Japon kültüründen esinlendiği belirtiliyor.

- BMW tarafından yapılan açıklamaya göre BMW’nin yeni SUV modeli olan X4 14 Mart 2014 günü Cenevre’de görücüye çıkacak.

BMW X4, X6 modelinin küçültülmüş hali gibi diyebiliriz. Ancak motor ve şanzıman gibi altyapılarını daha geleneksel olan BMW X3 modelinden alacak.

- Audi ilk gösterimini Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapacağı üç kapılı S1 ve beş kapılı S1 Sportback modellerini tanıttı.
Küçük kompakt segmentin sürekli dört tekerden çekişli ilk modeli olan S1, 231 HP güç üreten 2.0 TFSI motoru ile 0'dan 100 kilometreye 5.8 saniyede çıkıyor.

Audi A1 ailesinin sporcu üyesi S1, görkemli bir geçmişe sahip. Seksenli yıllarda Dünya Ralli Şampiyonası'nda efsaneler yaratan model, şimdi seri üretim versiyonu ile geri döndü. Üç kapılı S1 ve beş kapılı S1 Sportback gövde seçenekleri ile sunulan araç, ilk bakışta kaslı tamponları, sportifliği vurgulayan dört egzoz çıkışı, özel S1 logolu fren diskleri ve arka kanatları ile dikkatleri çekiyor. S1, ayrıca xenon plus ön farlara ve LED arka farlara sahip.

S1'in iki seçeneğinde de yer alan 2.0 TFSI motoru, 231 HP'lik güç üretiyor. Maksimum 370 Nm çekiş gücü üreten S1, 0'dan saatte 100 kilometre hıza, 5.8 saniyede ulaşıyor. S1 Sportback ise, arka kapıları nedeniyle aynı hıza, 5.9 saniyede ulaşabiliyor. Saatte azami 250 kilometre hız yapabilen S1'in, yakıt tüketimi ise 100 kilometrede sadece 7.0 litre. quattro dört tekerden çekiş sistemi ve yenilenmiş süspansiyonlarıyla S1 tüm gücünü, zorlanmadan yola yansıtıyor.

- Japon otomobil üreticisi Suzuki’nin adını göklerden alan A segment yeni modeli “Celerio”, 4- 16 Mart tarihleri arasında Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.
Japon otomobil üreticisi Suzuki'nin A segment yeni modeli Celerio, Avrupa prömiyerini 4- 16 Mart 2014 tarihleri arasında Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapacak. Adını göklerden alan A segment yeni modeli "Celerio" ile A segmentine yeni bir bakış açısı daha getirmeye hazırlanan Suzuki, dış görüntüdeki stili iç mekanda da kendisini ön panelde hissettiriyor. Celerio, sürüş rahatlığı, çevreci özelliği ve çarpıcı ve kıvrımlı tasarımı ve semavi rengi ile araç sahibinin stili ile tam bir bütünlük vadediyor.

Dünya prömiyerini Delhi Auto Expo Fuarı'nda gerçekleştiren Suzuki'nin yeni modeli Celerio, iç mekanda araç içi genişliği ile sağladığı konfor yanında düşük karbondioksit emisyon değeri ile de çevreci karakterini yansıtıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate